Ei-Avocadotoast

Nodig
  • 2 sneetjes licht geroosterd brood
  • 1 grote avocado, gepureerd
  • een klein bosje koriander of peterselie, fijngehakt
  • 1/2 thl citroensap
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 2 radijsjes, fijngesneden
  • 2 grote eieren
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
  • Vul een kleine steelpan met water en breng aan de kook.
  • Voeg voorzichtig de eieren toe en kook 6½ minuut, voor vloeibaar eigeel.
  • Laat de eieren na koken schrikken in koud water. Laat ongeveer 3 minuten staan en pel dan de eieren.
  • Meng in een kleine kom de gepureerde avocado met citroensap en koriander / peterselie.
  • Breng op smaak met zeezout en peper en roer door elkaar.
  • Verdeel het avocadomengsel gelijkmatig over je geroosterde brood, bestrooi met tomaten, radijs, 1 zacht gekookt ei doormidden gesneden en besprenkel met de uien op elke helft.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *