1 bakje hoemoes rode biet (Maza) of maak zelf rode bietenspread (recept Bon Appetit)
Parelcouscous (hiervan heb je maar weinig nodig).
Boter
Rucola
Rode ui
Ei (om te pocheren)
AH biologisch salade mix (Pittenmix van pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten)
Waldkorn brood (of meergranen brood)
Bereiding
Als je niet de hoemoes rode bietenspread van Maza gebruikt maar zelf bietenspread maakt, maak dan eerst de bietenspread.
Pocheer een ei. Hoe je een ei pocheert vind je op Bon Appetit. Zie je het echt niet zitten om een ei te pocheren, kook dan een ei halfzacht en gebruik dat.
Kook een handje couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
Snijd een rode ui in ringen.
Broodje
Besmeer twee sneetjes brood met boter.
Besmeer één sneetje met rodebietenspread.
Leg een paar blaadjes rucola op de bietenspread.
Leg hier het gepocheerde ei op (of het gekookte ei in plakjes)
Garneer met parelcouscous, de rode ui-ringen, en wat van de pitten-mix.
Leg het tweede sneetje brood er op en snijd schuin doormidden