Ga naar inhoud (Druk enter)

Nodig
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- Creme fraiche (200gr)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 zak pasta 500gr (penne)
- Olijfolie
- Verse basilicum
- 1th tijm
- 1th oregano
- Eventueel zout, peper, chilipoeder
Bereiding
- Kook de pasta in 9 min. beetgaar
- Snipper ondertussen de rode ui fijn
- Snijd de courgetten in vieren en dan in plakjes
- Snijd de tomaten in blokjes
- Snijd de komkommer in kleine stukjes
- Als de pasta gekookt is, laat uitlekken, spoel af met koud water, en voeg een scheut olijfolie toe om te voorkomen dat het gaat plakken
- Giet wat olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui
- Voeg de courgette toe en bak ongeveer 2min. mee
- Schep nu de creme fraiche in de pan en laat dit op een zacht vuurtje smelten
- Breng op smaak met de kruiden (behalve de basilicum)
- Eventueel nog wat peper en chilipoeder toevoegen
- Sausje 2 minuten op het vuur laten staan
- Schep de penne in een kom en voeg de tomaten en komkommer toe, roer door elkaar
- Voeg nu het sausje toe en roer alles goed door elkaar
- Als laatste bestrooien met een paar blaadjes verse basilicum
Dit vind je misschien ook leuk...