Nodig
- 4 à 6 el milde olijfolie
- 1 fijngesnipperde grote rode ui
- 300 gr sperziebonen
- 300 gr afgespoelde en uitgelekte grote witte bonen uit blik
- 300 gr afgespoelde en uitgelekte kikkererwten uit blik
- 1 tl mosterd
- citroenrasp
- 1 grof gehakt bosje munt
- 1 grof gehakt bosje koriander
Bereiding
- Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Snijd vervolgens de spierziebonen in drieën en kook ze in circa 8 minuten beetgaar in water met zout.
- Giet de sperziebonen af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Schep de sperziebonen, witte bonen en kikkererwten door elkaar met de gebakken ui en citroenrasp.
- Klop een dressing van citroenrasp, mosterd en de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de dressing door de boontjes en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Meng de gehakte kruiden met elkaar in een afsluitbaar bakje en schep pas vlak voor het serveren door de salade.