Boontjessalade met munt en koriander

Nodig
  • 4 à 6 el milde olijfolie
  • 1 fijngesnipperde grote rode ui
  • 300 gr sperziebonen
  • 300 gr afgespoelde en uitgelekte grote witte bonen uit blik
  • 300 gr afgespoelde en uitgelekte kikkererwten uit blik
  • 1 tl mosterd
  • citroenrasp
  • 1 grof gehakt bosje munt
  • 1 grof gehakt bosje koriander
Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Snijd vervolgens de spierziebonen in drieën en kook ze in circa 8 minuten beetgaar in water met zout.
  2. Giet de sperziebonen af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Schep de sperziebonen, witte bonen en kikkererwten door elkaar met de gebakken ui en citroenrasp.
  4. Klop een dressing van citroenrasp, mosterd en de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing door de boontjes en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  6. Meng de gehakte kruiden met elkaar in een afsluitbaar bakje en schep pas vlak voor het serveren door de salade.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *