Picknick Tips

6 picknickfoutjes!

Wie regelmatig gaat picknicken heeft ongetwijfeld één of meer van deze picknickfoutjes gemaakt.. Ik ook.. Daarom leek het mij nuttig om ze hier te delen zodat jij goed voorbereid een lekkere picknickmand kunt vullen.

 • Oeps.. Geen bestek!
  Je wilt net je lekkere salade gaan eten en dan heb je geen bestek. Je moet ook aan zoveel dingen denken…
  Tip: Leg een zakje met houten wegwerp vorkjes en lepeltjes in de auto of fietstas, mocht het nog een keer gebeuren dan is er niets aan de hand.
 • Vieze handen
  Broodje of fruit op, vieze handen… Niet fijn…
  – Servetjes in de picknickmand doen of een pakje vochtige doekjes in de auto of fietstas leggen, misschien bij de houten vorkjes?
 • Ruimte sparen
  Hoe ga je alles in de picknicktas en koeltas krijgen, het past niet!
  Tip: Heb je een salade gemaakt, doe dan niet de grote bak in de picknicktas, je moet dan ook nog kommetjes meenemen. Verdeel de salade thuis al over eenpersoonskommetjes, voor ieder één, en neem die mee, scheelt veel ruimte en je koelelement past nu ook nog in de tas.
 • Afval
  En dan heb je plastic over, doosjes over, papiertjes over..
  – Neem een lege plastic zak mee zodat je achteraf je afval makkelijk (en schoon) mee naar huis kunt nemen en het daar kan scheiden.
 • Die beker of kom was toch lekvrij?
  Soms niet …. zo blijkt als je in je picknicktas kijkt en alles is bedekt met druppels.
  Tip: Wikkel voor de zekerheid je lekvrije beker of lekvrije kom toch in een plastic tas zodat áls hij lekt … alleen de binnenkant van de plastic zak vies is en niet je overige lekkers.
 • Ik kan het niet op!
  Vaak maak je toch te veel, of het moet té mooi en het wordt té machtig.
  – Bedenk van te voren wat je thuis ook zou eten op een normale dag, voor ontbijt, lunch en namiddagsnack. Probeer hier niet te ver overheen te gaan met je hoofdrecepten, het gebeurt al gauw dat je zoveel leuks ziet om te maken dat je denkt, dit kan er óók wel bij. Zonde om dingen over te houden, de volgend dag is het altijd minder lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *