Biologisch broodje met homemade sandwichspread en een gepocheerd eitje

Nodig
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4 biologische meergranen pistoletjes
  • 3 el yoghurt mayonaise
  • 10 g dille
  • 10 g bieslook
  • 10 g peterselie
  • 4 augurken
  • 2 tomaten
  • 0,5 komkommer
  • 4 eieren
  • 50 ml azijn
  • 1 krop mini romanasla
  • zout
  • peper
Materialen
  • Rasp
  • Keukenpapier
Bereiding
  • Meng de yoghurt mayonaise en Griekse yoghurt in een kom.
  • Hak de dille, bieslook en peterselie fijn.
  • Snijd de augurken en tomaten in blokjes en rasp de komkommer fijn.
  • Voeg de kruiden, blokjes augurk en tomaat en de fijngeraspte komkommer toe aan de yoghurt en mayonaise. Breng de sandwichspread op smaak met zout en peper.
  • Zet een pan met een laag water van 6 centimeter op. Voeg de azijn en wat zout toe aan het water en breng aan de kook.
  • Breek 4 eieren in kleine kopjes en bekleed een bord met keukenpapier. Draai het vuur laag, totdat het water kleine belletjes heeft. Het water mag niet hard koken. Maak met een pollepel een draaikolk in het hete water, schenk een ei in het kolkje en pocheer het ei 3 minuten. Schep het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg op wat keukenpapier. Herhaal deze stappen met de resterende eieren. (Of pocheer de eieren met deze makkelijke tip. Of gebruik een handig keukenhulpje om eieren te pocheren).
  • Snij de broodjes open. Beleg de broodjes met wat blaadjes romanasla.
  • Verdeel de sandwichspread over het brood.
  • Beleg elk broodje met een gepocheerd ei, breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *